top of page

שגרירי חדשנות בחינוך - תיאור הפעילויות

Anchor 1
חשבון על ציר המספרים

שם הסטודנט/ית: אלון מרקרייך

שנה: ג'

מסלול: חינוך מיוחד וספרות
אמצעי טכנולוגי: Nearpod, Geometry Pad, עשר אצבעות


"אני רוצה לשתף בשיעור חשבון שלימדתי בכיתת העתיד. השיעור היה בנושא חשבון על ציר המספרים. השיעור היה עבור כיתה ו' - קבוצה קטנה של "אמירים חשבון". התחלנו מאפליקציית Nearpod, שם התלמידים למדו על רנה דקארט. לאחר מכן, התלמידים התנסו ב Geometry Pad ולסיום ערכנו תחרות ב"עשר אצבעות" בנושא.

בשיעור הבא, למדו באמצעות כלי כתיבה ונייר. שיחקנו צוללות כדי לתרגל קריאה נכונה של X ו-Y.

מהשוואה בין סגנונות השיעורים, אני יכול להגיד כי הפעילות שנעשתה באייפדים הייתה מגוונת ופתחה אפשרויות נוספות ללמידה. הילדים נחשפו לאפליקציות למידה שונות שהם יכולים להתקין. המצגת הוצגה בכל אייפד וזה היה נוח מאוד.

צורת הלמידה הייתה כיפית, נגישה וקלה לילדים".

תכונות מרובעים
Anchor 2

שם הסטודנט/ית: פולינה פיינלב

שנה: ד'

מסלול: מתמטיקה
אמצעי טכנולוגי: Kahoot


"השנה לימדתי בכיתה ט' הקבצה א'. נושא המרובעים היה הנושא המרכזי במהלך מחצית ב', לכן המשחק שהחלטתי להרכיב ב- Kahoot עוסק בזיהוי ושימוש בתכונות של המרובעים.

לדעתי יש הרבה יתרונות בשילוב משחק בשיעור, כגון:

  1. בדיקת יישום של החומר אצל כל תלמיד ותלמיד

  2. הבנה של החומר הנלמד

  3. אינטראקטיביות עם כל התלמידים בו זמנית

  4. שיעור לא שיגרתי, אשר מגביר את המוטיבציה אצל התלמידים להשתתף בשיעור

את המשחק "תכונות מרובעים" העברתי בכיתה שלי בו השתתפו מאה אחוז מהתלמידים, לעומת שיעורים רגילים בהם השתתפו בין שישים לשבעים אחוז מהתלמידים. בנוסף לכך גיליתי מי שולט מחומר ומי לא שולט בחומר וכך יכולתי לתת לאותם תלמידים שמתקשים שיעור פרטני. כמו כן, כשיעורי בית ביקשתי מהתלמידים להרכיב משחק משלהם ב- Kahoot שקשור לתכונות של מרובעים ובו חמש שאלות, ובשני שיעורים האחרונים במחצית שיחקנו במשחקים אלו".

Anchor 3
כיווץ והרחבה של פרבולות

שם הסטודנט/ית: שגית ממן

שנה: ג'

מסלול: מתמטיקה
אמצעי טכנולוגי: Desmos


"התלמידים לומדים את נושא הפרבולה כחלק מתכנית הלימודים של כיתות ט', וכחלק ממטרות השיעור רצינו שהתלמידים ידעו לשרטט את הגרף של הפונקציה: f(x) = ax2 ויבינו את תפקידו של המקדם a. לשם כך , החלטתי להשתמש ביישומון: Desmos.

ה-Desmos הוא כלי מקוון לשרטוט גרפים באופן ידידותי ומהיר. הגרפים מתעדכנים תוך כדי כתיבת המשוואות וניתן להוסיף פרמטרים על ידי סרגלי גרירה. ניתן להוריד את היישומון גם לטלפונים הניידים והוא מתאים לשימוש בלוח החכם. בנוסף, השימוש בכלי מאפשר שיתוף ושמירת הגרפים, ובכך ניתן לשלב בשיעורים גם למידה שיתופית.

היישומון יוצר עניין, חוויה והתנסות אישית אצל כל תלמיד וחושף את התלמידים לכלי זמין ונוח שתמיד נמצא איתם בפלאפון ושיוכלו להיעזר בו בבדיקת שיעורי הבית ובחזרה לבחינה.

התלמידים התבקשו מבעוד מועד להוריד את היישומון לטלפונים הניידים. בשיעור התלמידים נחשפו בעזרת היישומון לייצוג הגראפי של כל פונקציה. בעזרת האפליקציה התלמידים הגיעו למסקנה כיצד הפרמטר משפיע על הייצוג הגרפי של הפונקציה.

אפליקציית ה Desmos מאוד ידידותית למשתמש והתלמידים התלהבו מאוד להשתמש בטלפון הנייד במהלך השיעור. השימוש באמצעי טכנולוגיה הפך להיות חלק בלתי נפרד מחיי היום יום של בני הנוער ולכן השימוש בטלפון כחלק משיעור המתמטיקה עורר התעניינות, סקרנות ועניין בתכני השיעור. חלק מהתלמידים, רצו להרחיב את הידע ואפילו הקלידו פונקציות נוספות ובדקו כיצד הן נראות".

Anchor 4
המחשת בעיה בגאומטריה

שם הסטודנט/ית: בני יונייב ואלכסנדר שפילקו

שנה: ג'

מסלול: מתמטיקה
אמצעי טכנולוגי: Geogebra


"במסגרת סדנת ההוראה במתטיקה לעל יסודי התנסינו בכלים טכנולוגיים שונים. שילבנו בכיתת ההתנסות את הבעיה הבאה: נתון ריבוע. בוחרים נקודה כלשהיא על אנך FG, והיא מחלקת ריבוע לארבע משולשים. בציור רואים שני משולשים צהובים ושני סגולים.

בעזרת כפתורים שבנינו ניתן לראות שהמשולשים הצהובים חופפים עבור כל הנקודות על GF וגם רואים שהשטחים שלהם שווים וערכם לא משתנה. כמו כן, סכומם שווה לחצי השטח של הריבוע. עוד ניתן לראות מהפעלת הכפתורים שמשולשים הסגולים הם שווי שוקיים ושטחם שונים (חוץ ממקרה אחד) וסכום השטחים שלהם גם קבוע עבור כל הנקודות על GF והוא גם שווה לחצי השטח הריבוע.

מאוד נהנו בשימוש בגיאוגברה, נתן לנו הרבה עניין והנאה בתרגיל, ראינו והראינו הרבה דברים בצורה חזותית. לפני הצגה שלנו תלמידים ניסו להוכיח בעזרת נייר ועיפרון ואחרי הצגה כולם אמרו שבעזרת ציורים ואנימציה בגיאוגברה הרבה יותר קל וברור לעשות את הוכחה."

Anchor 5
מוכנות לתורה לכיתות א'

שם הסטודנט/ית: אלינור דובני

שנה: א'

מסלול: מקרא ומתמטיקה
אמצעי טכנולוגי: Adobe Spark Video


"התבקשתי להעביר שיעור במסגרת מוכנות לתורה לכיתות א'. מערך השיעור היה על אופן הכנת ספר התורה ובנוסף, מיהו סופר סת"ם. במהלך בניית מערך השיעור חששתי מכמה דברים: החשש הראשון הוא מכמות המידע שעליי להעביר בשיעור של 45 דקות. החשש השני הוא מחוסר העמידה בזמנים. החשש השלישי שהתלמידים לא ישתעממו וירגישו שהם במסדרת הרצאה. חשבתי איך אני אקצר זמנים,יעניין את התלמידים ובו זמנית אדחוס כמות מידע. ואז נזכרתי במרצה ד"ר נתן-יולזרי שירלי ובקורס שלה "טיול בטסטים מקראיים דרך אייפדים". היא לימדה אותנו כיצד להשתמש באייפד בדרך יצירתית וחווייתית לילדים. נכנסתי לאפליקצייה שלמדנו בקורס - "Adobe Spark Video" והכנתי סרטון באורך של 05:15 והצלחתי להכניס את כל החומר שאותו רציתי להעביר בשיעור.

כאשר העברתי את הסרטון בשיעור התצפית שלי לכיתה א', התלמידים התלהבו ממנו מאוד, השתתפו ובעיקר נהנו ללמוד. האפליקציה עזרה לי למקד את התלמידים, להלהיב אותם, חסכה לי זמן ובעיקר גרמה לי להספק מבחינת החומר. מומלץ בחום."

Anchor 6
אנשים מפורסמים שעשו שינוי בעולמינו

שם הסטודנט/ית: נדין אבו ריש

שנה: ב'

מסלול: אנגלית
אמצעי טכנולוגי: nearpod


"השנה העברתי שיעורי אנגלית לכיתה ו'. נושא השיעורים היה אנשים מפורסמים שעשו שינו בעולמינו. בשיעור הראשון הכנתי מצגת תמונות הממחישה את המילים שרציתי ללמד, וגם צפינו בסרטון ב youtube בנושא. בשיעור העוקב, מטרת השיעור היתה לתרגל את המילים שהם למדו בשיעור הקודם, ולצורך כך יצרתי בחן באמצעות אפליקציית nearpod.

במהלך לימודיי בגורדון, השתתפתי בקורסים רבים שסייעו לי להבין ולדעת איך להשתמש בטכנולוגיה במהלך שיעור, בפרט קורס "דידקטיקה להוראה" שהראה לי הרבה דברים מעניינים שניתן לעשות בכיתה באמצעות טכנולוגיה, ואיך להפוך את השיעור למעניין ואת החומר הנלמד למובן. התלהבתי מהרבה אפליקציות מעניינות ומעשירות. הרחבתי את אופקיי, קיבלתי הרבה כלים ונחשפתי לאסטרטגיות הוראה חדשות ועדכניות. אני מאוד שמחה על מה שלמדתי ומתכננת ליישם את הכלים והאסטרטגיות האלו גם בעתיד."

bottom of page