top of page

חוויות למידה באקדמית

באקדמית גורדון 30 קורסים משלבי אייפד 1:1 ומעל 20 קורסים המשלבים מספר רב של טכנולוגיות חדשניות.

הסטודנטים שלנו מתארים את חוויות הלמידה בקורסים האקדמיים משלבי הטכנולוגיה.

שימוש יצירתי באייפדים בגן הילדים
מרצה: דוידה פולק

הקורס נועד לקדם יצירת תוכן דיגיטלי באמצעות האייפד על ידי גננות ובעיקר על ידי ילדים.

במהלך הקורס התנסו הסטודנטיות ביצירת תכנים שונים: תמונות, וידאו, תרשימים ועוד. בהמשך תכננו פרוייקט המשלב את האייפד בתהליך הלמידה וביצעו אותו בגן. לסיום הגישו תקציר וסרטון המציג את הפרוייקט.

"במסגרת הקורס, ניתנה לי האפשרות להבין את החשיבות הרבה של שילוב טכנולוגיה הן בבתי הספר והן בגנים. חשבתי שיש לי הרבה ידע בכל הקשור לטכנולוגיה - מחשבים, אייפד וסמראטפונים, אך במסגרת הקורס גיליתי המון דברים חדשים. נתקלתי לראשונה במדפסת תלת מימד, לא ידעתי עד כמה היא משמעותית, עד כדי כך שאפילו בונים באמצעותה חלקים שונים של מטוסים. כאשר יכניסו אותן, זו באמת תהיה חוויה מדהימה עבור הגננות והילדים.

בשיעור הצפיה שלי, בחרתי לצאת מהמקום המוכר והידוע, ולהשתמש באייפד. לאחר שהילדים למדו על תמונת אמנות, בקשתי מהם ליצור את התמונה בעצמם, ואחד החברים צילם אותם. במליאה הצגתי בפניהם את התמונות ודנו מה הדימיון/השוני".  

 - שיר חנוכה, סטודנטית שנה ג'

"הקורס היה כמו ניצן של פרי אשר עבר תהליך שלם עד לבשלות המלאה שלו. כבר במפגש הראשון שוחחנו על חשיבות התהליך. מקורס זה אני לוקחת איתי מיומנויות טכנולוגיות חדשות רבות שלמדתי.

כשהגעתי לקורס, הייתי בטוחה שאין דבר שאוכל עוד ללמוד, חשבתי שאני מתמצאת בכל הקשור לטכנולוגיה, אך הכרתי יישומים רבים שבהם אוכל למצוא שימוש נרחב בהוראה שלי.  

על מנת לסכם את ההתנסות שלי השנה, השתמשתי בקולאז' התמונות. התלמידים התלהבו מאוד מהיצירה: במהלך העבודה ולאו דווקא מהתוצר הסופי.

לאורך כל הקורס התנסינו באופן אישי בכל האפליקציות והתוכנות שלמדנו ורק לאחר מכן העברנו אותן בגן הילדים".

 - עדי הרשקוביץ, סטודנטית שנה ג'

"הקורס ובעיקר האפליקציות אליהן נחשפתי במהלכו, נתנו לי אומץ ומוטיבציה לשלב טכנולוגיה בגן. לאחר שראיתי את ההתלהבות של הילדים, את העשייה והפעילות שלהם כאשר מעורבת טכנולוגיה, את שיתוף הפעולה שזה מקדם ואת הלמידה מתוך עניין וחוויה, אני חושבת שזוהי בדיוק למידה משמעותית, ולכן אמשיך לעשות שימוש בטכנולוגיה בגן.

אני חשה גאווה גדולה בפרויקט שיצרנו יחד כל חברות הקבוצה. הפרויקט תרם לגיבושינו מבחינה חברתית, אך חשוב יותר, יצר מודעות לנושא כה חשוב בעיני- קבלת השונה. כל זאת באמצעות שימוש בתכנים ובאפליקציות שנלמדו בקורס ושוב, מדובר בלמידה משמעותית- חווייתית, פעילה, אקטיבית, מעניינת, רלוונטית".  

 - מיכל גור, סטודנטית שנה ג'

מיומנויות המאה ה-21
מרצה: אריאלה לונברג ודוידה פולק

תנאים חברתיים ותעסוקתיים משתנים ולא-ודאיים מעמידים בפני בוגרי בתי הספר אתגרים חדשים ובלתי צפויים. אתגרים אלו מחייבים יכולת העברה ויישום גמיש בהקשרים חדשים ולא מוּכרים של ידע ושל מיומנויות.

בקורס התקשוב המתקדם, מיומנויות המאה ה-21, תכירו מגמות עכשוויות בחינוך, תתנסו בדרכים לעודד חשיבה יצירתית וחדשנות, ותלמדו לטפח חשיבה ביקורתית ופתרון בעיות שיתופי בקרב תלמידים.

כמשוב לקורס ענו הסטודנטים בכתב בלוח שיתופי, לשאלה: מה לקחתי כלומד ומלמד מקורס זה?

"מהקורס הזה אני לוקחת איתי מיומנויות טכנולוגיות חדשות רבות שלמדתי. כשהגעתי לקורס, הייתי בטוחה שאין דבר שאוכל עוד ללמוד, חשבתי שאני מתמצאת בכל הקשור לטכנולוגיה.... אך הכרתי יישומים רבים שבהם אוכל למצוא שימוש נרחב בהוראה שלי.

על מנת לסכם את ההתנסות שלי השנה, השתמשתי בקולאז' התמונות. התלמידים התלהבו מאוד מהיצירה".  

 - ליטל בניאשבילי, סטודנטית שנה ג'

"אני מרגישה שנתרמתי רבות מקורס זה. הכרתי כלים חדשים שיאפשרו לי לשלב הוראה מתוקשבת בכיתה ולהעשיר את ארגז הכלים שלי. אני בטוחה שאוכל לעשות שימוש בכלים אלו בהמשך דרכי המקצועית. בעיקר נחשפתי לכל האפשרויות בgoogle. הקורס עזר לי רבות להכיר את כל היישומים שנמצאים בו ולא הכרתי קודם וכמובן לעשות בהם שימוש. נהנתי במיוחד מהכתיבה השיתופית ובניית השאלונים. אני חושבת שאלו כלים שבהחלט איישם. הייתה אווירה טובה לאורך הסמסטר והיה כיף לעבוד יחד בשיעורים".  

 - עדי אסולין, סטודנטית שנה ג'

"מקורס זה אני לוקחת המון כלים חדשים. הפעילויות שהכרנו במהלך הסמסטר גרמו לי להתפתח ואף הצלחתי להכין מערך שיעור שלם ברוג'ום. זוהי פעם ראשונה שנחשפתי לכלי כל כך חדיש ומשמעותי ואף השתמשתי בו בכיתה אתמול ביום ההתנסות האחרון, בכיתת הלימוד בה אני מלמדת. התלמידים הראו התלהבות ורצינות והיה שיעור פורה ומהנה.

אני חייבת לציין כי המרצות בקורס מקסימות, תומכות ועוזרות המון 
במהלך כל הקורס. הן תמיד נותנות מענה ועוזרות בחיוך. האהבה והנתינה מורגשות וזה בהחלט נותן הרגשה מאד טובה להגיע לקורס זה.
תודה רבה על סמסטר נפלא! מאחלת בהצלחה בהמשך הדרך לכולם".  

 - פאר לי וקסלר, סטודנטית שנה ג'

גיאומטריה אינטואיציה והוכחה
מרצה: שולה וייסמן

בקורס השתמשנו באייפד ככלי נוסף בהוראה להבניית הגדרה מתמטית תוך מתן דוגמאות ואי דוגמאות למושג, התנסינו בלמידה שיתופית המפעילה את המשתתפים דרך האייפד והכרנו אפליקציות המתאימות לשילוב בלימודי המתמטיקה.

"אני חייבת לציין שבהתחלה בכלל לא התעניינתי בקורס משלב אייפד מהסיבה שאין בי אהדה לטכנולוגיה המתקדמת ובאופן כללי, חוץ מהמחשב הנייח אני לא מסתדרת עם המכשירים המתקדמים.

לאחר שכבר החלטתי כן לקחת בקורס חלק, נהניתי מכל דקה. בזכותו למדתי איך ניתן לשלב אייפד/אפליקציות תוך כדי השיעור ועד כמה זה יכול לעזור. בזכותו הכרתי אפליקציות במתמטיקה/גאומטריה לכיתות שונות ולרמות חשיבה שונות, שאילולא הקורס, בכלל לא הייתי יודעת על קיומן".  

 - סטודנטית

"בהתחלת הקורס ממש לא רציתי את נושא שילוב האייפד בהוראה, אך כאשר נכנסתי וראיתי, מאוד אהבתי. ראיתי כיצד אפשר לשלב את האייפד ממש בדברים הקטנים ביותר וכיצד ניתן באמצעותו להעביר שיעור מדהים. בנוסף הכרתי המון אפליקציות לימודיות שמלמדות מתמטיקה בצורה מוחשית ומגניבה".

 

 -  סטודנטית

"העבודה עם האייפד היוותה עבורנו אתנחתא מהשיעורים הפרונטליים הרגילים. הפעלנו את הראש, הלמידה היתה כיפית, מאתגרת וחדשנית. המטלות היו כיפיות ומפתחות מאוד לטעמי את החשיבה והיצירתיות בהוראה".  

 -  סטודנט

שימוש יצירתי באייפדים בחינוך המיוחד
מרצה: אורית פלד

בשנים האחרונות השימוש באייפד במסגרות החינוך המיוחד הולך וגובר. האייפד פותח בפני התלמידים עם המוגבלויות השונות עולם שלם ללמידה, לתקשורת ולפנאי. האייפד מסייע לתלמידים בעלי לקות תקשורתית - לתקשר עם הסביבה, לבעלי מוגבלות שפתית - לדבר, לקרוא או לכתוב ועוד ועוד.

ישנן עדויות רבות לכך שהכנסת האייפדים לחינוך המיוחד הובילה לשיפור משמעותי בקרב התלמידים הן מבחינה חברתית והן מבחינה לימודית. בקורס, הסטודנטים נחשפים ומתנסים במגוון רחב של אפליקציות המסייעות לתלמידי החינוך המיוחד, כך שההשתלבות שלהם בבתי ספר לחינוך מיוחד תהיה קלה ובעלת תרומה משמעותית לתלמידים.

"בקורס למדנו על אפליקציות רבות המשמשות כלי עזר נוסף ויעיל להוראה מגוונת. הודות לאפליקציות השונות שנלמדו ניתן לבנות בפשטות משחקים בנושא שנבחר וכך הלומד יהיה פעיל ויתרגל את התוכן הקוגניטיבי שנלמד. כמובן שהמפגש בין התלמיד לאייפד יחזק גם את הפן המוטורי (קיימת בחינוך המיוחד אוכלוסייה של קשיים מוטוריים).

באייפד, הפן החזותי מוצע לתלמידים באופן "פסיבי" או "אקטיבי" לפי בחירת המורה - למשל ניתן לצלם או ליצור ולערוך סרטון של הסבר על תוכן לימודי שנבחר (או חלק ממנו).

האייפדים מציעים מענה לאין ספור תחומים, בניהם אפילו כללי פרגמטיקה בשיח.

לסיכום ניתן לומר כי האפשרויות שאייפד מציע אינן מוגבלות ותלויות ביצירתיות של העורך. לדעתי מדובר באחד מקורסי הדגל של המכללה וממליצה לכל איש ואשת חינוך, הן בחינוך הרגיל והן בחינוך מיוחד, ללמוד בו".  

 - נעמי בלס, סטודנטית

סדנת אבחון דידקטי והוראה מתקנת באנגלית
מרצה: סטפני פוקס

בחוג לאנגלית, מתקיימת סדנה לכל הסטודנטים של שנה ג'. במסגרתה הסטודנטים לומדים כיצד ללמד אנגלית לתלמידים מתקשים. במסגרת לימודי החובה של החוג לאנגלית בגורדון, כל סטודנט לומד הוראה מתקנת במספר קורסים במשך כל שנות לימודיו.

בשנה השנייה לומדים הסטודנטים קורסים באבחון קשיי למידה באנגלית, בניית תכנית התערבות אישית, וכלים להוראה מתקנת באנגלית. בקורסים אלה משולבים אייפדים בהוראה. בשנה השלישית, במסגרת הסדנה, כל סטודנט מלמד ילד מקבוצה של ילדי כיתות ה' וכיתות ו' מבתי הספר רמות, עין הים וטשרניחובסקי, המופנים לגורדון על ידי מורות לאנגלית בעקבות קשיים רבים ברכישת השפה. התוכנית היא דו-שנתית והילדים מגיעים במהלך שנתיים לסדנה.

כל סטודנט מאבחן את ה"ילד שלו" ובונה לו תכנית התערבות פרטנית, על פי הכלים שרכש בשנה הקודמת, ובהנחיית המרצה. הסדנה מתקיימת בחדר האנגלית המאובזר בטכנולוגיה מתקדמת המאפשרת הוראה מיטבית ואייפדים משולבים בהוראה.

הסטודנטים דיווחו שהסדנה תרמה להם כמורים והאייפדים העצימו את חווית הלמידה. ילדי כיתות ו' הכינו עבודת חקר אישית במהלך השנה והציגו חלקים מעבודותיהם במסיבת הסיום שהתקיימה עם ההורים בעזרת אפליקציות באייפדים.

"במהלך ההוראה שילבנו אפליקציות מגוונות שגרמו לתלמידה להיות מעורבת והגבירו את המוטיבציה שלה ללמידה".

"הסדנה הקנתה לי כלים ללמד תלמידים עם קשיי למידה וכן למדתי כיצד לבנות מערכת יחסים חיובית עם הורים".

"זו חוויה שלא חוויתי בשום מקום לפני כן, קשר ישיר עם תלמידה וצפייה בהתקדמות ובהתלהבות שלה מהישגיה.

"החוויה היתה חיובית מאוד גם עבור התלמידה וגם עבורי, שתינו למדנו הרבה בסדנה זו".

"היו שיעורים בתחילת השנה בהם התלמידה הגיעה ולא רצתה ללמוד. לאט, לאט הצלחנו להגביר את המוטיבציה שלה ובסוף השנה היא הציגה את פרוייקט החקר שלה בפני ההורים בעזרת אפליקצית "Kahoot" וחוותה חוויה של הצלחה עצומה".

נושאים מתמטיים נבחרים
בסביבת טכנולוגיה מתקדמת
מרצה: מרינה סיניצקי

קורס למתקדמים ומיועד לסטודנטים שכבר מכירים מגוון כלים דיגיטליים מהקורסים הקודמים. בקורס הזה סטודנטים לומדים לבנות שיעורי מתמטיקה בשילוב של מגוון כלים טכנולוגיים ואפליקציות באייפד עם דגש על שיטות של פדגוגיה חדשנית.

שימוש יצירתי באייפדים בכיתה
מרצה: לימור הררי

קורס העוסק בשינוי והעזה -  שינוי בדרכי ההוראה בעידן דיגיטלי, חשיבה מחודשת על תפקיד המורה, מה נדרש מהמורה וכיצד יוכל לקדם מיומנויות של המאה ה- 21 בקרב תלמידיו.

בקורס הסטודנטים מתנסים במגוון רב של אפליקציות, חושבים על תרומתן לתהליכי למידה ומתנסים בעצמם באפליקציות.

"אני אוהב את החדשנות. לחשוב איך אוכל להיעזר באפליקציה בהוראה בשיעור כדי שהתלמידים ילמדו ויהנו ותוך כדי כך יחקק להם החומר והם ירצו להמשיך ללמוד. אני מאמין שלכל כיתה אתאים את השיעור והאפליקציה שתתאים לה".
 

 - אלון מרקרייך, סטודנט

אסטרטגיות בהוראה בשילוב אייפדים
מרצות: מלכה צינקר ולימור הררי

בקורס זה הסטודנטים נחשפים ומכירים מגוון סגנונות למידה ואסטרטגיות של למידה והוראה: חקר, למידה לקראת שליטה. הכרת אסטרטגיות הוראה ממוקדות בפרט, הוראה פרטנית, הוראה מתוקשבת ועוד. הלמידה משולבת מספר אפליקציות.

"קורס זה הקנה לי זווית חדשה ללמידה יותר יעילה, מרגיעה וחוויתית.

הלמידה היתה על ידי התנסות מוחשית, עם טכנולוגית האייפדים והאפליקציות הרבות, יחד עם החברות לכתה. לכל סטודנטית היה זמן מענה וחשיבה אישית ללא לחץ. השיעור מעניין יותר מכיוון שיש יותר פתיחות ודיון רחב יותר וכלל את כל התלמידות.

האייפדים עזרו לי באופן אישי מכיון שאני לומדת יותר כשהחומר מסודר חזותי, מפני שכך זה יוצר לי משמעות לנלמד. היתה לי הזכות גם להשוות את השיעורים עם שיעורים פרונטליים במכללה ויכולה לומר בוודאות שהלמידה שנטמעה בי רבה יותר מכל קורס שלמדתי פרונטלי במכללה מכיון ששאר השיעורים 95% הוא הבנת הנשמע ולא מועבר לי בצורה חזותית וזה מקשה עליי מכיון שאני מוציאה אנרגיה רבה להקשבה וליצירת משמעות חזותית בראש על מה שהמרצים מסבירים.

תודה על חוויה קסומה שזכיתי להיות חלק ממנה. מאחלת לעצמי ולרבים כמוני ללמוד כך, עובדה שכך אני ממצה יותר את היכולת שבי.

מאמינה ובטוחה כי אביא טכנולוגיה זו לכתה ברגע שאתחיל לעבוד בבתי הספר".

 - מירב מלול, סטודנטית

למדתי על אסטרטגיות שונות ללמידה ובעיקר איך אפשר ללמד נושאים שונים בצורה מעניינת יותר. ישנן אפליקציות שאני חושבת להשתמש בהן לשימוש אישי שלי בתור סטודנטית וגם בלי קשר בחיי היום יום כמו: infolio, nearpod, ובמיוחד imovie.

התנסיתי באפליקציות אלו רבות, עם השימוש אני עובדת איתן ביעילות רבה יותר ומצליחה לעשות תוצרים מופלאים. כבר היום אני משתמשת בimovie בשיעורים בהם אני מלמדת ואני בטוחה שגם אמשיך, יתרה מזאת אני מתכננת ללמד את הילדים בכיתת ההתנסות שלי להשתמש באפליקצייה זו.

אני ממליצה להיות חלק מהקורס בשימוש אייפדים, הקורס מאפשר נקודת מבט שונה על הטכנולוגיה המופלאה אשר מתפתחת מרגע לרגע.

 - סטודנטית

הגעתי לקורס עם חשש גדול.. גיליתי שהקורס בנוי מהמון התנסות אישית מה שאפשר לי להתמקד בנושאים אותם הייתי צריכה לחזק , ובאותה נשימה להתעמק בצורה חוויתית בנושאים המעניינים אותי בתוכנית הלימודים של הקורס.

הרגשתי שאני מתקדמת משיעור לשיעור ומכירה אפליקציות חדשות שיכולות לשמש אותי בשדה החינוכי לילדי הגן ובית הספר אותם אני פוגשת כשאיני בלימודים.

תודה על שנה נהדרת!

- ציפי טוריקשוילי, סטודנטית

הגמול במקרא
מרצה: ד"ר שירלי נתן-יולזרי

הקורס "הגמול במקרא" הוא קורס דיסציפלינארי מקוון, בהשראת קורסי MOOC. הוא מורכב מיחידת הקדמה שבה מתוודעים הלומדים אל דרכי ההוראה והלמידה הייחודיים ומחמש יחידות לימוד.

הלמידה בקורס כללה כתיבת יומן למידה, שבה גיבשו הלומדים את דעותיהם ביחס לסוגיות שונות בתחום הגמול המקראי (מוסר, צידוק האל, מידה כנגד מידה, סוגיית הנסיון והצדיק הסובל, אידאולוגיה מקראית ועוד), ובמקביל כללה הלמידה היבט שיתופי - בתום כל יחידת לימוד הסטודנטים נדרשו לשתף חלק מתשובותיהם בקבוצה סגורה בפייסבוק, וכן לצטט פוסט של לומד אחר ביומנם ולהגיב עליו בהסכמה או ביקורת או תוספת מידע. בסיכום כל יחידה ניתן גם בוחן על ביבליוגרפית החובה. כך הלומדים היו פעילים, התנהל שיח כתוב, התרחש חילוף רעיונות, ורכישת ידע דיסציפלינארי.

בתום הקורס הוגשו יומנים להערכה. על פי תכנן הקורס נדרשה כאן הערכת עמיתים של היומנים הלימודיים על פי מחוון קבוע מראש. ואולם השנה לא התאפשר לבצע שלב זה והערכה תתבצע בדרך המקובלת - על ידי המרצה.

"הקורס הגמול במקרא היה עבורי קורס מקוון אחר ומיוחד. אופן הלמידה אפשר לי ללמוד בזמן הנוח לי ובמקום הנוח לי. התאמתי את קצב הלמידה שלי לנטיותיי האישיות (כמובן במסגרת הזמן אותו הציבה המרצה) דבר שאפשר לי מרחב תמרון. אהבתי את הבניה המודולארית של יחידות הלימוד והתכנים העשירים והמגוונים בכל יחידה ויחידה. ניהלתי מעקב אישי אחר הלמידה שלי ויכולתי לבדוק את הביצועים שלי באמצעות המטלות והמבחנים הממוחשבים שניתנו לצורך תרגול עצמי.

השימוש בדרכי הוראה חדשניות ובטכנולוגיה אפשרו לי להתנסות בדרכי למידה שרק קראתי עליהן וזו הפעם הראשונה שהתנסיתי ויישמתי הלכה למעשה.

חייבת לומר שהייתה לי חוויה לימודית ייחודית ושונה מהרגיל.  אהבתי".  

 - דליה דוידסקו, סטודנטית

סדנה להוראת המתמטיקה (על יסודי)
מרצה: שולה וייסמן

בקורס עוסקים בהכרת גישות שונות בחינוך מתמטי, מתנסים בנושאי המתמטיקה השונים לכתות חטיבת הביניים, רוכשים כלים דידקטיים במתמטיקה וכלים להכרת התפתחות החשיבה המתמטית אצל תלמידים, הכרת ספרי לימוד ואתרים לעזרת המורה, סביבות לימודיות מאתגרות במתמטיקה לכיתות ז'-ט', כולל סביבות ממוחשבות ומתוקשבות.

"השתמשנו ביישומון "גאוגברה" בכיתה ט'. השימוש בטכנולוגיה היה מאוד יעיל והעניק עניין והנאה לתרגילים "יבשים" ולהוכחות בזכות ההצגה החזותית של הדברים. השימוש ביישומון מרחיב את הדעת ע"י הדגמת המשפטים, הטענות והתכונות של צורות גאומטריות. מאוד נהנו מהשימוש ב"גאוגברה" וגם התלמידים נהנו.

לפני ההצגה שלנו תלמידים ניסו להוכיח משפט בעזרת נייר ועיפרון ואחרי הצגה כולם אמרו שבעזרת ציורים ואנימציה שראינו ב"גאוגברה" הרבה יותר קל וברור להתכונן לקראת הוכחה". 

 - שפילקו אלכסנדר ובני יונייב, סטודנטים

"ה- Desmos הוא כלי מקוון לשרטוט גרפים באופן ידידותי ומהיר. השימוש בכלי הוא מגוון מאוד וניתן לשימוש גם בטלפונים הניידים.

התלמידים התלהבו מאוד להשתמש בטלפון הנייד במהלך השיעור. השימוש בטלפון כחלק משיעור המתמטיקה עורר עניין וסקרנות בתכני השיעור. חלק מהתלמידים, רצו להרחיב את הידע ואפילו הקלידו פונקציות נוספות ובדקו כיצד הן נראות.

הרגשנו שהשיעור תרם מאוד להבנת הנושא הנלמד והתגובות שקיבלנו לאחר השיעור היו חיוביות ונלהבות מאוד: "וואו איזה מגניב", "זה ממש יפה" ,"אני אשתמש בזה" ... וגם במהלך השיעור ראינו את החלפת החוויות אחד עם השני.

עצם העובדה ששמענו ממספר תלמידים שהם מתכוונים להשתמש באפליקציה זו בבדיקת שיעורי הבית ובעתיד, בכך הרגשנו שהשגנו את המטרה שלנו כמורות למתמטיקה. בנוסף, השימוש באמצעי טכנולוגיה מעורר את ההתלהבות למקצוע המתמטיקה והופך אותו ליותר ידידותי ופחות מפחיד לתלמידים".  

 - שיראל סאבו, שגית ממן וסתיו אושיה,  סטודנטיות 

תכנון ויצור דיגיטלי בהוראה
מרצה: רויטל פלג יצחקי

קורס המשלב בין עולם החינוך והעולם הטכנולוגי. בקורס נפגשים הסטודנטים עם עולם ה"מייקרים" והייצור הדיגיטלי, נחשפים למאגרי משאבים, לתוכנות לבניית מוצר, כלים ומיומנויות טכניות מתקדמות שנותנים השראה למגוון מודלים חינוכיים. הסטודנטים לומדים להכיר ולהשתמש במגוון תוכנות המאפשרות תכנון והדפסת כל מודל העולה על הדמיון, גם מודל בתלת מימד המסייע בהוראה.

מטרות הקורס הן לפתח את החשיבה הדיגיטלית היצירתית, לתכנן וליצור מוצר משמעותי שישמש כלי עזר בהוראה בכיתה.

"הכרנו עולם חדש ומגוון המתפתח מרגע לרגע. חשוב להתעדכן כל הזמן במדיה המתפתחת ולהתאים את שיטות ההוראה שלנו, כמורים לאותה המדיה ולעולם המודרני בכלל, וגם על מנת להתחבר לעולמו של הילד.

הקורס עצמו היה חוויה טובה ומזמינה".  

 - ליז כהן ומעין אדרי, סטודנטית

תקשוב לצרכי למידה והוראה במתמטיקה
מרצה: מרינה סיניצקי

בקורס סטודנטים נחשפים למגוון כלים טכנולוגיים, כגון: אתרים, יישומונים, מערכות, סביבות דינמיות, כלים לשיתוף מידע ועוד, המיועדים ללמידת/הוראת מתמטיקה בדרך חווייתית ומעניינת. סטודנטים לומדים לבנות פעילויות מתמטיות לתלמידים אשר יקדמו את התלמידים להבנות ומסקנות מתמטיות תוך למידה שיתופית ומשמעותית.

בקורס זה הנלמד בשילוב iPad - הסטודנטים נחשפים למגוון אפליקציות באייפד המיועדות ללמידה/הוראה במתמטיקה. סטודנטים לומדים להשתמש באפליקציות האלה לבניית פעילויות מתמטיות המאפשרות לתלמידים ללמוד מתמטיקה בדרך חווייתית ומעניינת.

"בקורס זה צברתי ידע רב בשימוש ויישום מגוון אפליקציות ללמידה והוראה בתחום המתמטיקה, אשר ישמשו אותי בעתיד כמורה למקצוע זה. מיומנויות זו המשולבת טכנולוגיה חיונית כיום למורים במאה ה-21, היות והקידמה פורצת גבולות כל הזמן וכתוצאה מכך נכנסה אף למרחב חייהם של תלמידנו ולכן חשוב שגם כמורים נהיה בקיאים ונשתמש בחדשנות במסגרת עבודתנו.מיחד עם זאת, מיומנות זו מעוררת עניין, סקרנות ויוצרת למידה משמעותית.

חשוב לי לציין שהודות לידע, הנסיון וחיזוק מיומנות זו שרכשתי, מצאתי את עצמי עושה בה שימוש רב במסגרת ההתנסות שלי השנה. עבורי קורס זה אכן היה חיוני, מלמד, יעיל למקצוע ומשלב למידה פעילה רבה, כך שאין לי ספק שאשלב את שרכשתי בהמשך".  

 - ספיר ברכה, סטודנטית שנה ב'

"הקורס תרם לי רבות. הכרתי בו כלים שונים ומגוונים שמטרתם לעזור במהלך ההוראה ולעשותה לחווייתית יותר עבור התלמידים והמורים. אני חושבת זה אחד הקורסים שהכי נהניתי בהם במהלך השנה האחרונה. מרצה מקסימה, מקצועית, שיודעת לכוון ולתמוך, לתקן ולהעיר והכל בחיוך וברצון עז לעזור. אני מאמינה שאשתמש במגוון הכלים שהכרתי במהלך הקורס".  

 - ענבל בר, סטודנטית

"שמי עדן חכם סטודנטית שנה שנייה במסלול מתמטיקה ולשון על יסודי. לקחתי חלק בקורס תקשוב במתמטיקה לצרכי למידה והוראה בהנחיית מרינה סיניצקי. הקורס תרם לי רבות, והכרתי אתרים ויישומונים חשובים שיסייעו לי כמורה למתמטיקה. נחשפתי לדרכי למידה חדשניות המשלבות טכנולוגיה ומעודדות למידה בקרב התלמידים. שמחתי לקחת חלק בקורס. תודה ויום טוב.".  

 - עדן חכם, סטודנטית

מורה יוזם ומטמיע תכניות
בתחום שילוב תקשוב בהוראה
תוכנים למורים

התכנית מקנה למורים בדרגות הגבוהות את הכלים לפיתוח ויישום יוזמות חינוכיות בית ספריות המשלבות כלים טכנולוגיים חדשניים וחשיבה מסדר גבוה. בין הנושאים הנלמדים: חשיבה יצירתית, זיהוי צרכים בית ספריים, זיהוי בעלי הענין בבית הספר, ניהול מיזם חינוכי משלב בחירת הנושא, דרך התכנון והפיתוח ועד להפצה, לתיעוד התהליך ולהערכה וכל זאת לצד לימודי נושאים טכנולוגיים מתוקשבים.

חלק גדול ממשתתפי התכנית בוחר להשתמש בידע שרכש על מנת לפתח אתר אינטרנט אשר פועל כחלק מהאתר הבית ספרי, עונה על צורך בדרך חדישה ויצירתית ובעיקר – מאפשר לתלמידים לקחת חלק פעיל ביצירת תכני האתר ובהשתתפות פעילה בו.

"במסגרת הקורס בנינו אתר שמטרתו לעודד את הקריאה בקרב תלמידי בית הספר. האתר שימש במה להמלצה על ספרים, כשהממליצים הינם תלמידים מכתות ה' –ו'. אנחנו צילמנו את התלמידים ויצרנו סרטונים שאותם העלינו לאתר כדי שיהיו נגישים לכל השכבה.

במסגרת הלימודים בגורדון, התנסינו, בין היתר בעריכת סרטונים וכך למדנו להפוך את החומר המצולם לתוצר מלוטש יותר, מכוון לקהל היעד, עם כתוביות ועיצוב מתאים. השימוש בסרטונים, איפשר לנו להגיע אל תלמידים רבים מבלי לפגוע באוטנטיות ההמלצה בעל פה של התלמידים. ועצם העובדה שהחומר היה מצולם היווה יתרון כי כל תלמיד צפה בו בזמנים שונים. אין ספק שאחד היתרונות של כלי טכנולוגי הוא האפשרות לעשות שימוש בחומר ללא תלות בזמן ובמקום של מקור הידע".

 - נורית פישביין וגרסיאלה וינובסקי, מורות שהשתתפו בתכנית

לסירטון המתאר את היוזמה לחצו כאן

"הכרתי ונחשפתי לכלים אנטראקטיבים רבים שעזרו לי בהקמת האתר והכנת פעילויות לילדים. דוגמא אחת מיני רבות לכלי מעולה הוא הקהוט חידון אניטראקטיבי שהילדים עונים עליו בעזרת הסמארטפונים שלהם. הילדים התלהבו, היו חדורי מוטיבציה ושיתפו פעולה ואני יכולתי לראות מה הם הפנימו ולמדו.

יוזמה שיצרנו נקראת "חושבים בריא אוכלים בריא" והופצה בקרב תלמידי בתי הספר שרת, ישורון ואלונה במטרה לעודד חשיבה לתזונה בריאה בקרב התלמידים".

 - גליה טפירו, נורית לוליאן, איריס פיכטמן צוררו, נילי פיכטמן צוררן ונילי מרינברג, מורות שהשתתפו בתכנית

לאתר "חושבים בריא אוכלים בריא" לחצו כאן

"הקורס איפשר להתנסות בכלים רבים שבחלקם אני משתמשת היום. ההתנסות המעשית בקורס מרעננת את צורת הלמידה. בימינו חשוב שלכל מורה יהיה אתר אישי שישמש לו פלטפורמה ללמידה לתלמידיו. הקורס סייע לי ללמוד לפתח אתר שכיום הוא בשימוש צוות בית הספר".

הכותבת יזמה את "הטמעת פעולות מחיי היום יום". מטרת היוזמה לסייע לתלמידי ביה"ס להבין את הפעילויות הנדרשות מהם מחיי יום יום כגון: צחצוח שיניים, שטיפת ידיים ועוד.

 -פייר קופרמן, מורה שהשתתפה בתכנית

לאתר "הטמעת פעולות מחיי היום יום" לחצו כאן

bottom of page