תוצרי למידה
במסגרת הלימודים האקדמים חווים הסטודנטים למידה והתנסות במגוון כלים טכנולוגיים חדשניים: הדפסה בתלת מימד, תכנות, אפליקציות להוראה ועוד. להלן מספר דוגמאות של תוצרי למידה מהקורסים משלבי הטכנולוגיה:
סדנה למורי המתמטיקה - על יסודי
מרצה: שולה וייסמן
במסגרת סדנת ההוראה למתמטיקה - על יסודי, הסטודנטים התבקשו לשלב טכנולוגיה בשיעור מתמטיקה מתוך תכנית הלימודים של חטיבת הביניים, תוך התמקדות בערך המוסף של הטכנולוגיה.
הסטודנטים התייחסו בעבודותיהם לפרמטרים הבאים: תיאור הפעילות משלבת הטכנולוגיה, עולמות התוכן בהם נעשה שימוש בשיעור, תיאור האמצעים הטכנולוגיים ואופן השימוש בהם, תיאור הסיבה לבחירה באמצעים אלו, השיקולים לשילוב טכנולוגיה, החששות בנוגע לטכנולוגיה, וכיצד נערכים כך שלא יהיו תקלות.
לפניכם חלק מהעבודות.
נועם גז
בני יונייב ושפילקו אלכסנדר
אלי ורש, אגם בן עמי וסיוון מאירסון
אלי ורש, אגם בן עמי וסיוון מאירסון
הדפסת תלת מימד בהוראה
מדריך: ירדן לונברג
הדפסה בתלת מימד מאפשרת פיתוח וייצור של יצירה מקורית. הסטודנטים שלנו התנסו בסדנאות להדפסה בתלת מימד. להלן מספר תוצרים מתוך הסדנאות.
אוריינות דיגיטלית
מרצות: דוידה פולק ואריאלה לונברג
פרוייקט הגמר בקורס אוריינות דיגיטלית הינו הכנת סרטון קצר (כדקה), המעביר מסר בנושא לבחירת הסטודנטים, בהקשר חינוכי / לימודי / טכנולוגי.
להלן פלייליסט של מספר סרטונים נבחרים.
תקשוב לצרכי למידה והוראה בחינוך המיוחד
מרצה: אורית פלד
הסטודנטים התבקשו לבחור נושא, תוך התמקדות בסוג לקות, גיל ומטרות ולפתח יחידת הוראה משלבת טכנולוגיה בנושא הנבחר. ביחידת הלימוד הסטודנטים פיתחו משחקים ופעילויות באמצעות כלים דיגיטליים במחשב אשר נותנים מענה לתלמידים בהתאם ללקות שנבחרה.
הסטודנטים הציגו את יחידת הלימוד באמצעות; קישורים לפעילויות והוסיפו הסבר לרציונל בבחירת הכלים.
שימוש יצירתי באייפדים בחינוך המיוחד
מרצה: אורית פלד
גם כאן הסטודנטים התבקשו לבחור נושא, להתמקד בסוג לקות, גיל ומטרות ולפתח יחידת הוראה משלבת טכנולוגיה בנושא הנבחר. ביחידת הלימוד הסטודנטים פיתחו משחקים ופעילויות באייפד אשר נותנים מענה לתלמידים בהתאם ללקות שנבחרה.
הסטודנטים הציגו את יחידת הלימוד באמצעות; סיעור מוחין של הרעיונות שעלו לקראת פיתוח היחידה, קישורים לפעילויות והצגתם באמצעות סרטון.
מיומנויות אקדמיות באנגלית
מרצה: לורן ברמן
באמצעות הפורטפוליו הסטודנטים הציגו את תוצרי הלמידה כולל רישום הערות בשיטת קורנל, mind mapping ואנוטציה. בנוסף, הסטודנטים תיעדו את תהליך הבחירה וההערכה של אפליקציה חינוכית ולמדו להרכיב ולרשום ביבליוגרפיה אקדמית.
יש להרשם / להתחבר לאפליקציה על מנת לצפות בעבודות.
מגוגל לגוגלה
מרצה: רויטל פלג-יצחקי
במסגרת הקורס בחרו הסטודנטיות ליצור ערך לימודי על יוצר הנלמד בגן. לפניכם אוסף דוגמאות מסרטונים המהווים חלק מהערך שיצרו. כל סרטון עונה על שאלה שילד בגן עשוי לשאול. לצד כל סרטון כמה מילים מפי כל סטודנטית אודות החוויה שעברה במהלך היצירה.
האוסף עצמו מוצג באפליקציית padlet.
דידקטיקה בהוראת אנגלית
מרצה: ג'קי טפליץ
במסגרת הקורס היה על הסטודנטים ליצור פרוטפוליו אישי, בו הם מבצעים רפלקציה על ביצועיהם בתור מורים בשטח, זאת על מנת שיוכלו לשפר את אופן ההוראה שלהם בעתיד. הפרוטפליו מתאר את התהליך שהסטודנטים עוברים לכל אורך הסמסטר; הוא מתאר את מעורבות הסטודנט בכיתה ובבית הספר ואת ההתפתחות המקצועית שעובר הסטודנט.
הסטודנטים הכינו את הפרוטפוליו בפלטפורמת גוגל דרייב.
לפניכם 2 עבודות נבחרות.
מיומנויות המאה ה - 21
מרצה: דוידה פולק
בהשראת למידה מבוססת פרוייקטים הוצבה בפני הסטודנטיות השאלה האם ניתן באמצעות iPad (אמצעי קצה) לפתח מיומנויות המאה ה 21?
כל קבוצת סטודנטיות היתה צריכה לבחור תת שאלה, לתכנן פעילות העושה שימוש באמצעי קצה - iPad, בהשראת השאלה, ולסכם את תהליך הלמידה שלה באמצעות סרטון שיקושר בטכנולוגיה של מציאות רבודה לתמונה ייצוגית אותה יצרו.
לפניכם העבודות והסרטונים המסכמים.
יסודות בהוראה ולמידה הסבת אקדמאים בחינוך המיוחד
מרצה: מלכה צינקר
עבודה זו היוותה חלק מעבודת סיום הסמסטר, בה הסטודנטים היו צריכים ליצור סרטון יצירתי באחת מהאפליקציות; explain everything , iMovie או Animoto. הסרטון עסק במושג/אסטרטגיה אחת מתוך השיעורים שהועברו על ידי הסטודנטים האחרים, המבוססים על מאמרים שנקראו במהלך הקורס.
תקשוב לצרכי למידה והוראה במקרא ובתרבות ישראל
מרצה: שירלי נתן-יולזרי
במסגרת העבודה היה על הסטודנטים ליצור יחידת הוראה משלבת טכנולוגיה. הסטודנטים התייחסו בעבודתם למטרות ההוראה, מודל ההוראה וערכו השוואה עם מודלים קיימים, תיארו את מהלך השיעור עצמו ולבסוף ביצעו רפלקציה.